Adatvédelmi nyilatkozat

Mi az Avis Budget Group BSC Kft-nél (a továbbiakban „Avis Budget Group”), fontos feladatunknak tekintjük a honlapunkat látogató felhasználók személyes adatainak bizalmas kezelését (a továbbiakban: „Felhasználó”). Jelen adatvédelmi nyilatkozat tájékoztatást nyújt arról, milyen információkat gyűjtünk, hogyan használjuk fel azokat, illetve hogyan történik ezen adatok kijavítása és módosítása.

Az Avis Budget Group által gyűjtött információk: 1) olyan adatok, amelyeket a Felhasználók a honlapunkon történt regisztráció alkalmával adtak meg, valamint 2) olyan adatok, amelyeket az Avis Budget Group gyűjt a weboldal használata során a Felhasználóktól, elsősorban a Felhasználók kattintási szokásainak rögzítése kapcsán.

Az Avis Budget Group harmadik személy részére a birtokába jutott személyes adatokat a Felhasználó hozzájárulása nélkül nem adja át, kivéve, ha erről ezen adatvédelmi nyilatkozat így rendelkezik.

Hogyan gyűjti az Avis Budget Group az információkat?

Önkéntes regisztráció

Csak olyan információkat gyűjtünk, amelyek megadását kifejezetten tőled kértük. Erre akkor kerül sor, amikor regisztrálsz a honlapunkon, információt kérsz le, vagy szolgáltatást veszel igénybe. Az átadott információt a honlapunk üzemeltetése kapcsán és szolgáltatásaink nyújtása érdekében használjuk fel. Az Avis Budget Group az átadott információt abból a célból is kezeli, hogy tájékoztasson az Avis Budget Group és az Avis Budget Group cégcsoport termékeiről és szolgáltatásairól.

A tracking használata

Az IP-címek (Internet Protocol-cím) használata: Az IP cím egy egyedi azonosító ami azonosítás céljából automatikusan hozzárendelődik a számítógépedhez. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy azonosítsunk téged és adatokat, általános információkat gyűjtsünk rólad, például, hogy milyen weboldalakat néztél meg.

Az Avis Budget Group abból a célból gyűjti a számítógépek IP címét és a domainneveket, az internet szolgáltató vagy a hozzáférést biztosító szolgáltató azonosítóját, hogy megtudja, milyen web böngésző szoftvert és operációs rendszert használsz. Gyűjti továbbá azoknak a weboldalaknak az url címét, ahonnan böngészel és azt, hogy milyen nyelv van beállítva a böngésződben (ezek együtt az ún. "clickstream" adatok) Cégünk ezt a technológiát használja például a felhasználó azonosítására, a szerver-probléma diagnosztizálására, így támogatjuk az adminisztrátokat és segítjük saját partnereink és leányvállalataink szolgáltatásait, weboldalait. Akkor azonosítunk az IP címed alapján, ha feltehető, hogy erre a weboldal felhasználási feltételeinek betartásához, szolgáltatásaink, oldalaink, felhasználóink védelme érdekében szükség van.

Sütik használata

Mik azok a sütik? A süti („cookie”) kis információ-egység, amelyet a weboldalunk küld a számítógépedre adatrögzítési célból. Ezek a sütik tárolódnak a számítógépeden.
A sütik használata általánosan elterjedt és elfogadott, a legtöbb weboldal alkalmazza azt. A sütik használata révén egyszerűbb a böngészés/szörfözés, mert a weboldal megjegyzi a beállításaidat, így ha legközelebb ellátogatsz ide, könnyebben elérheted az általad keresett információt. A sütik nem tárolnak (küldenek) személyes adatot, kivéve, ha ehhez hozzájárultál. A sütikben nem rögzítünk jelszavakat vagy bankkártyára vonatkozó információt.

Azáltal, hogy a sütik használata révén megismerhetjük a weboldalunkra látogatók felhasználói szokásait, megtudhatjuk, hogy a weboldalunk mely oldalai népszerűek és melyek nem. A weboldalunk számos fejlesztése és frissítése ilyen, a látogatókra és a megtekintett oldalakra vonatkozó adaton alapszik. Ezen információkat legkönnyebben sütik használatával kapjuk meg. A sütik általában bizonyos idők múltán érvényüket veszítik, valamint bármikor törölheted is azokat.

Fontos tudnod, hogy az Avis Budget Group és cégcsoportunk weboldalunkon keresztül elérhető szolgáltatásai nem mindig vagy lassabban működnek akkor, ha a böngésződ visszautasítja a sütik használatát.

Kivel osztja meg az Avis Budget Group a birtokába került adatokat?

Főszabályként az Avis Budget Group nem ad ki rólad semmilyen személyes adatot („Személyes adat”) oly módon, hogy az közvetlenül összekapcsolható legyen veled, kivéve ha ehhez hozzájárultál, vagy ha joggal feltételezzük, hogy erre jogszabály kötelez bennünket, vagy az alábbi esetekben:

Üzletfelek & Szponzorok:

Az Avis Budget Group továbbíthatja az általad megadott személyes adatokat vagy azok egy részét üzletfelek vagy szponzorok részére, azonban erről az adatgyűjtést, vagy továbbítást megelőzően írásban kifejezetten tájékoztatunk téged.

Harmadik személyek & Összevont adatok:

Az Avis Budget Group a jelen megállapodásban foglaltak szerint adhat ki személyes adatokra vonatkozó információt. Alkalmanként tájékoztatást küldünk Neked harmadik személyek különleges ajánlatairól vagy termékeiről. Ha szeretnél ilyen információt kapni, az Avis Budget Group megosztja a nevedet és e-mail címedet e személyekkel.
Az Avis Budget Group ezen kívül követi a felhasználók honlap-használati szokásait, és statisztikákat készít a saját honlapjának minél színvonalasabb kialakítása érdekében. Mindez azonban a Felhasználók nevének és személyes adataik felhasználása nélkül történik.

Egyéb:

Az Avis Budget Group kivételesen akkor is nyilvánosságra hozhat felhasználói információkat, amikor ezen információk közlése olyan személy azonosításához vagy vele szemben folytatott bírósági eljárás lefolytatásához szükséges, aki nagy valószínűséggel megsértette a honlap felhasználási feltételeit vagy kárt okozott az Avis Budget Groupnak vagy másnak. Az Avis Budget Group kiadhatja vagy hozzáférést biztosíthat felhasználói információkhoz ha joggal feltételezheti, hogy erre jogszabályi vagy egyéb olyan célból van szükség, amelyek a szolgáltatásai tökéletesítéséhez kellenek.

Hogyan tudod ellenőrizni a személyes adataid használatát?

Amennyiben szeretnél tájékoztatást kérni személyes adataid kezelésével kapcsolatban, vagy azok megváltoztak (pl. irányítószám vagy e-mail cím), igyekszünk biztosítani, hogy személyes adataidat kijavítsuk, hatályosítsuk vagy töröljük. Lehetőséget biztosítunk az általunk kezelt adatok ellenőrzésére is.
Amennyiben a kezelt adatok frissítését kéred, vagy azok kezelésével kapcsolatban kérdésed merül fel, kérjük, írj a career@bsc.avis-europe.com címre.

Biztosított a személyes adatok védelme más felhasználókkal szemben az Avis Budget Group honlapján?

Kiemelten fontos számunkra az általunk kezelt felhasználói adatok biztonságos tárolása, őrzése. Minden tőlünk telhetőt megteszünk az adatok gépedről a szervereinkre történő biztonságos továbbítása érdekében is.
Adataid 100%-os védelmét és biztonságát a továbbítás során mégsem tudjuk teljes körűen garantálni. Így a honlapunkon található termékek és szolgáltatások igénybevétele során történő adattovábbítás saját felelősségre történik. Amint az adataid beérkeznek hozzánk, az Avis Budget Group megteszi az adatok biztonságos kezeléséhez szükséges biztonsági intézkedéseket úgy, mint tűzfalak és a Secure Socket Layers (SSL) használata.
Azonban az interneten „tökéletes biztonság” sajnos nem létezik.

AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT RENDELKEZÉSEINEK ELFOGADÁSA

Az adatkezelés az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII törvény alapján történik.
Ezen rendelkezések összhangban vannak a személyes adatok feldolgozásáról és az egyének védelméről szóló Európai Parlament és Tanács 95/46 EK irányelvével.

Honlapunk használatával elfogadod az Avis Budget Group adatvédelmi irányelveit.

Amennyiben nem értesz egyet adatvédelmi rendelkezéseinkkel, kérjük, ne használd ezt a honlapot!

 

Jelen adatvédelmi nyilatkozat 2014. februárjában lép hatályba.